最新消息: USBMI致力于为网友们分享Windows、安卓、IOS等主流手机系统相关的资讯以及评测、同时提供相关教程、应用、软件下载等服务。

2020-2021学年天津市杨村一中等七校联考高一(上)期中英语试卷-附答案详

IT圈 admin 58浏览 0评论

2024年3月27日发(作者:鄂茜)

2020-2021

学年天津市杨村一中等七校联考高一(上)

期中英语试卷

一、单选题(本大题共

15

小题,共

15.0

分)

1.

--Are you going to take part in the speech contest

---_____________It's too good an opportunity to miss.

( )

A.

No problem!

C.

Why me

B.

That's for sure.

D.

Why bother

2.

Your _________ as a student will be excellent if you develop a habit of reflecting on how

you learn.

A.

opinion

B.

growth

C.

performance

D.

character

3.

When you visit Beijing,you can go to theaters and teahouses _______ you can experience

a truly Chinese way of life.

( )

A.

that

B.

which

C.

where

D.

when

4.

---How do you come to school,Jimmy

---_____.Usually by bike,but I take a bus in bad weather.

( )

A.

Don't mention it

C.

Forget it

B.

It doesn't matter

D.

It depends

5.

According to Professor Johnson,we don't have to read the book if we don't want to,as it is

______

.( )

A.

worthwhile

B.

necessary

C.

optional

D.

serious

6.

So far a large number of houses________for those who lost their homes in the powerful

earthquake

.( )

A.

have been built

C.

being built

B.

to be built

D.

had been built

7.

This new model iPad has a 10-hour battery life,the same as the earlier model,_______ its

increased screen size.

( )

A.

despite

B.

beyond

C.

throughout

D.

besides

8.

Look!From opposite the street _________

screaming in panic.

( )

第1页,共27页

A.

come two kids

C.

comes two kids

B.

coming two kids

D.

two kids are coming

9.

_________ his conclusion on the evidence he collected on the scene

he proved that the

murderer was guilty

.( )

A.

Based

B.

Basing

C.

To base

D.

Being based

10.

Though having lived abroad for years, many Chinese still _______ the traditional

customs.

A.

perform

B.

possess

C.

observe

D.

support

11.

Mary enjoys home-made food,so she seldom ______

eats out.

( )

A.

if never

B.

if any

C.

if not

D.

if ever

12.

When people want to expand their knowledge, they usually books that offer useful

information.

( )

A.

point to

B.

turn to

C.

attend to

D.

belong to

13.

John belongs to that club,whose members meet ________ to discuss social issues and

share ideas and thoughts.

( )

A.

immediately

B.

originally

C.

gradually

D.

regularly

14.

My mother was cooking breakfast in the kitchen _____ she heard a loud knock at the door.

( )

A.

when

B.

since

C.

while

D.

before

15.

I still have a few sweet memories of my childhood

_____

I remember times when I

explored caves in the mountains with my friends.

( )

A.

in advance

B.

by chance

C.

in particular

D.

in addition

二、选词填空

-

句子(本大题共

10

小题,共

10.0

分)

16.

Students can ______

(获得)

knowledge from teachers and books.

17.

It was a fantastic ______

(机会)

for new students to get to know the school and the other

students.

18.

The movie ______

(提醒)

me of the happy days when I lived with my grandmother in

the village.

19.

We should never make rude ______

(评论)

on people's physical appearances.

20.

______

(走近)

the table,he asked his father whether they could have a chat.

21.

When he a______ to his mother for being late

she forgave him immediately

第2页,共27页

22.

His legs were shaking when he stood in front of so many people

O______

he was

too nervous about his speech

23.

They set out to d ______ food to a distant village.

24.

My first i______ of him was that he was a kind and thoughtful young man.

25.

The digital age e ______ us to find people who share our interests.

三、阅读理解(本大题共

15

小题,共

30.0

分)

A

You can choose happiness regardless of your can choose to be happy

no matter what challenges life brings the following simple strategies guide you

back to your natural happy state.

Make lemonade when life gives you lemons.

Besides happiness,trouble will also be part of 's how you choose to react to your

situations that make the you look at something hard enough,you'll see the

positive side of it.

Do what you love doing.

Do you have a lifelong dream or desire

If so,start working towards baby steps

towards a goal will help you feel like you're accomplishing 'll find drive

and determination to reach that goal when it's something you love doing.

Use one of your talents.

One reason why so many people are unhappy is that they're not doing what they're called

to do with their God-given of us has a purpose in have natural talents

to help you achieve your purpose,so use your talents effectively.

Call a friend who you know is positive and cheerful.

Talk about your feelings and listen to their y,people allow themselves to go

deeper and deeper into truth is that you don't have to be can

decide to be just have to make up your mind to do so.

Gratitude is the quickest cure for sadness.

When you focus on what's wrong with your life,you forget to look at what's right and

a step back and reflect on your you have children or family to be

thankful for

Yes,they may not be the person we'd like them to be,but imagine life

without ,be thankful that you have them in your life.

第3页,共27页

Let your feelings out on paper.

Often you'll find that just getting your feelings down on paper will allow you to work

through them,helping you feel better about yourself and your beautiful life!

26.

The first paragraph is used to ______ .

A.

expect readers to ignore themselves

B.

introduce the topic to readers

C.

start a discussion among readers

D.

carry out a challenge among readers

27.

It can be inferred from Paragraph 2 that ______ .

A.

trouble is part of life

B.

lemonade is very delicious

C.

lemons can only be used to make lemonade

D.

life is full of sweetness and bitterness

28.

The underlined word "God-given" in Paragraph 4 is closest in meaning to ______ .

A.

diverse

B.

excellent

C.

natural

D.

learned

29.

Which of the following strategies is NOT mentioned in this passage

______

A.

Be grateful.

C.

Call a cheerful friend.

B.

Do many activities.

D.

Use one of your talents.

30.

The author writes the passage for ______ people.

A.

excited

B.

kind-hearted

C.

bad-tempered

D.

depressed

B

Many years ago,my mother read from the book Blueberries for Sal by Robert McCloskey

to me.I remember as if it were yesterday,hearing her voice at my side on a cold wintry

mother's voice changed my world.

Long before I could read on my own,she shared with me the strength and beauty of

McCloskey's language

a story of a little girl and her mother out in nature,co-existing

with a mother bear and her own power of the story,of language and of my

mother all came it happened many times after that,over and read

aloud made me a reader.

Years later,I was reading aloud a picture book to a small child in a life,so

far,had not been childhood was troubled by poverty and that

moment,in the joy of the read aloud,he had an idea that started something big.

第4页,共27页

What he said was this

",let's make sure everyone knows how good this

's have a holiday for the read aloud." Therefore,my

organization,LitWorld,created a grassroots movement World Read Aloud Day in 2010 to

honor this young boy's wish for everyone to be able to have a read aloud every day.

Since the day he shared that good idea with us,World Read Aloud Day has become a

worldwide event reaching over one million people in more than 65 countries around the

year we are over 600 cities strong,a number that is growing every day.

Children who grow up as readers become engaged citizens of the global world,and every

child deserves the right to I say that reading aloud will change the world,I

know it sounds one of the many great things about giving kids access to the

power of stories and sharing them together is that it is is also cheap and easily

the impact is huge.

31.

How did the author's parent change her life

______

A.

By reading aloud to her.

B.

By listening to her reading.

C.

By buying many books for her.

D.

By encouraging her to read aloud.

32.

According to Paragraph 3

the author was probably the little boy's ______ .

A.

mother

C.

teacher

B.

best friend

D.

favorite writer

33.

What does the small child's idea in Paragraph 3 refer to

______

A.

To start a holiday.

C.

To found Lit World.

B.

To reduce poverty.

D.

To overcome loneliness.

34.

What can we know about World Read Aloud Day from Paragraph 5

______

A.

Its origin.

C.

Its purpose.

B.

Its development.

D.

Its future.

35.

What can we infer from the last paragraph

______

A.

Sticking to reading isn't easy.

B.

Kids should try to change the world.

C.

Reading aloud isn't actually simple.

D.

Reading gives a high rate of return.

C

第5页,共27页

The meaning of the word "volunteer" may be a little different in different countries,but it

usually means "one who offers his or her services." There are many different ways in

which people can volunteer,such as taking care of sick people,working in homes for

homeless children,and picking up garbage from beaches and eers may work

within their own countries or in other are often people with a strong wish

to help those who are less fortunate than eers don't expect any kind of

pay.

At the root of volunteering is the idea that one person may have the ability to offer services

that can help other ,a good friend of mine,however,recently came back from

India with a new idea of what being a volunteer worked for two and a half

weeks in one of Mother Teresa's homes in following is her story.

"I first heard about Mother Teresa in my high watched a video about her work

in India and all over the world.I was so moved by her spirit to help others and her endless

love for every human being that after I graduated from high school,I also wanted to try her

kind of with two friends I flew to Calcutta for a few weeks."

"I was asked to work in a home for sick people.I helped wash clothes and sheets,and pass

out lunch.I also fed the people who were too weak to feed themselves and tried to cheer

them up.I felt it was better to share with them than to think that I have helped be

honest,I don't think I was helping very was then that I realized that I had not really

come to help,but to learn about and experience another culture that helped improve my

own understanding of life and the world."

36.

According to the text,a volunteer refers to a person who ______ .

A.

is willing to help those in need without pay

B.

can afford to travel to different places

C.

has a strong wish to be successful

D.

has made a big fortune in life

37.

Tracy started her work as a volunteer ______ .

A.

after she met Mother Teresa

B.

after she finished high school

C.

when she was touring Calcutta

D.

when she was working in a hospital

38.

Why did Tracy choose to be a volunteer

______

第6页,共27页

A.

She liked to work with Mother Teresa.

B.

She had already had some experience.

C.

She was asked by Mother Teresa's example.

D.

She wanted to follow Mother Teresa's example.

39.

What is Tracy's "new idea"

Paragraph 2

of being a volunteer

______

A.

Going abroad to help the sick.

B.

Working in Mother Teresa's home.

C.

Doing simple things to help the poor.

D.

Improving oneself through helping others.

40.

What is the best title for the passage

______

A.

How To Be A Volunteer.

B.

Voluntary Life In India.

C.

A Different Meaning Of Volunteer.

D.

Inspiration From Mother Teresa.

四、完形填空(本大题共

20

小题,共

20.0

分)

For the longest time,I had always wanted a cat.(41)

my parents did not share the

same(42).Every year,I would ask for a cat,but I always got the same answer "No".

So I(43) year after year,hoping they would(44) when I was about to give

up,my seventeenth birthday rolled parents were(45)against the cat,but my

friends were a different my birthday,they(46)with a wide-eyed,(47)cat named

that moment,I was(48)with lifelong wish had finally come true!I knew

my life was about to(49).

To my surprise,Bandit is the most timid

(胆小的)

cat I've ever met.I didn't know how to

deal with his and angry,I(50)him that didn't(51).So then I tried,I

regret to say this,forceful(52).Carrying him to the outside world as he meowed

(喵喵叫)

(53) didn't work, all of this,he was closer to my mom.I felt could

the one thing I loved most love my mom more

I thought over many(54)including

maybe she would speak the language of cats,or she was luring

(引诱)

him with a

secret(55).I went to talk with her about it,excited and(56).

"I didn't have a secret treat, I do have is(57)

" my mom since

then,Bandit has been(58) me to be more and more patient.

第7页,共27页

He has taught me to grow has also brought my family(59)by leading me to talk with

my eat dinner together at the table more often now,usually with a Bandit as

the(60).

41.

A.

Usually

42.

A.

value

43.

A.

waited

44.

A.

carefully

45.

A.

yet

46.

A.

showed up

47.

A.

running

48.

A.

upset

49.

A.

start

50.

A.

shouted at

51.

A.

matter

52.

A.

manners

53.

A.

shyly

54.

A.

reasons

55.

A.

gift

56.

A.

active

57.

A.

energy

58.

A.

impressing

59.

A.

closer

60.

A.

opportunity

五、阅读表达(本大题共

1

小题,共

10.0

分)

61.

阅读下面短文,按照要求完成阅读任务。

In 1952

my daddy traveled with the Corps of worked on a very

large dredge vesseland he went where it meant he spent a lot of time

(挖泥船),

away from our North Carolina home.

As Christmas approached,he called from Galveston, explained to my mother

why he would not be celebrating the holiday with was tight and he didn't have a

way to get back to his ointed as she was,Mother knew he was also

第8页,共27页

B.

Unluckily

B.

love

B.

returned

B.

particularly

B.

still

B.

settled down

B.

surprising

B.

filled

B.

happen

B.

stared at

B.

appear

B.

methods

B.

gently

B.

excuses

B.

fruit

B.

tired

B.

patience

B.

hoping

B.

stronger

B.

chance

C.

Specifically

C.

tradition

C.

prepared

C.

finally

C.

ever

C.

pulled up

C.

shaking

C.

embarrassed

C.

succeed

C.

aimed at

C.

begin

C.

terms

C.

happily

C.

ideas

C.

treat

C.

puzzled

C.

magic

C.

encouraging

C.

richer

C.

reply

D.

Neatly

D.

hobby

D.

watched

D.

seriously

D.

even

D.

took off

D.

challenging

D.

patient

D.

change

D.

glared at

D.

work

D.

styles

D.

crazily

D.

errors

D.

nut

D.

brave

D.

love

D.

allowing

D.

cleaner

D.

topic

knew we would be upset,so she told my two sisters,brother and me right news

hit me very mas just wouldn't be the same without Daddy.I knew he had tried

his ,I went to bed on Christmas Eve with a heavy heart.

When we woke up on Christmas morning,Santa had come.I don't remember what gift my

brother received that year,but my sisters and I found new Dy-Dee were all happy

with our gifts,so we went outside to to show Daddy what Santa had brought

me, I just felt so we were playing,I looked up and thought I saw my Daddy in the

distance.I ran inside to tell did not believe me and told me not to make up

just repeated he would have been there if he could,but it just wasn't

I was sure it was Daddy!I turned to go back outside when I heard familiar

footsteps.I ran down the was home!

As I rushed into his outstretched arms,Daddy explained that he had tried everything to get

home for Christmas,but without the last minute,a group of the workers decided

to the nearest guy lived miles Daddy started walking on Christmas Eve

until he arrived had walked all night to get home to his family.

Though the presents that year were wonderful,the best gift was not found under the tree.

(1) Why couldn't Daddy celebrate Christmas with his family at first

?(

no more than 10

words

______

(2) Why did the writer go to bed on Christmas Eve with a heavy heart

?(

no more than 15

words

______

(3) What does the underlined part in Paragraph 3 mean

______

no more than 8 words

(4) How did Daddy manage to get home at last on Christmas Eve

?(

no more than 5

words

______

(5) Why did the author say "the best gift was not found under the tree"

Please explain.

no more than 20 words

______

六、书面表达(本大题共

1

小题,共

20.0

分)

62.

假设你是李津,你的朋友

Chris

刚升入高一年级,因为刚到一个新学校,遇到了一

些学业和交友等方面的烦恼,给你写邮件询问如何尽快适应高中生活和尽快融入新

环境,请你给

Chris

回一封电子邮件,内容包括:

1

)多跟同学交流沟通;

2

)积极参加学校活动;

第9页,共27页

3

)向老师寻求帮助。

注意:(

1

)词数不少于

100

2

)可适当加入细节,使内容充实、行方连贯;

3

)开头已给出,不计入总词数。

Dear Chris,

I am sorry to hear that you are having trouble fitting in at your new school.___________.

Yours,

Li Jin

第10页,共27页

答案和解析

1.

【答案】

B

【解析】答案

B

.选项

A No problem!

的意思是没问题;选项

B That's for sure.

的意思是

肯定的;选项

C Why me

?的意思是为什么是我;选项

D Why bother

?的意思是何必呢?

根据语境及句意,应该选择

B

故选:

B

-

你要去参加演讲比赛吗?

-

肯定的.那是一个不能错过的好机会.

做这类题目,要根据选项的意义、用法及句意来做出正确的选择和判断.

2.

【答案】

C

【解析】句意:如果你养成一种思考如何学习的习惯的话,你作为学生的表现将肯定很

优秀。

opinion

观点;

growth

增长;

performance

表现;

character

性格。结合句意,故选

C

3.

【答案】

C

【解析】空格后的句子作为定语修饰前面的名词即先行词

theaters and teahouses,

且从句

中主干完整,但缺少地点状语,故用关系副词

where

故选:

C

当你游览北京时,你可以去剧院、茶室,在那里你可以体验到真正的中国人的生活方式。

根据句子大意,分析句子结构,辨析选项词语用法,得出最佳答案。

4.

【答案】

D

【解析】答案

D

A

"

不用谢,没关系

"

B

"

没关系

"

C

"

算了吧

"

D

"

视情况

而定

"

;根据答句中的提示

"Usually by bike,but I take a bus in bad weather."

可知,我上学

会根据天气情况,如果天气好就骑车,天气不好的话就乘公共汽车.因此

D

项符合语境

.

故选:

D

句意:

--Jimmy,

你怎么来学校的?

第11页,共27页

--

那就看情况而定了,通常是骑车,但是天气不好的话就乘公共汽车.

本题考查情景交际.解答此类题目首先应该读懂句意,分析上下文语境和逻辑关系.其

次对每个选项中的交际用语的适用情况要掌握,根据语境锁定正确答案.关键平时学习

中要对交际用语多积累多总结反复记忆.

5.

【答案】

C

【解析】

A

worthwhile

值得的;

B

necessary

必要的;

C

optional

选修的;

D

serious

严肃的.根据句意和

we don't have toread the book if we don't want to

可知答案.

故选:

C

根据

Johnson

教授所说,如果我们不想读这本书可以不必读,因为这是选修的.

本题考查形容词辨析,考生在平时的学习中应注意积累相应的词汇和搭配,并牢记其意

思.在做题时,将词义和题干相结合,从语法、句子结构尤其是句意上去判断,句意通

顺,符合逻辑,即正确答案.

6.

【答案】

A

【解析】答案:

A

句中

build

houses

构成动宾关系,要用被动语态;

so far

到目前为止,表示已经完成的

动作,要用现在完成时态来表示.故选

A

到目前为止已经建造了大量的房子提供给在大地震中失去家园的那些人.

现在完成时表示过去发生的动作对现在造成的影响或结果或表示过去的动作或状态持

续到现在.用法有:过去发生的某一动作对现在造成的影响或结果或到现在为止已经发

生或完成的动作;表示过去发生的并且持续到现在的动作或状态.

7.

【答案】

A

【解析】此题考查连词的用法。

despite"

尽管

"

Beyond"

超过,超越

"

throughout"

贯穿,

遍及

"

besides"

除此之外,而且

"

,前后句是转折关系,故选:

A

这款新型的

IPad

有着

10

个小时的电池寿命,和前一款一样,尽管它增加了屏幕尺寸。

此题考查连词的用法。分析句子结构以及前后句的逻辑结构,了解各个连词的意思,可

第12页,共27页

以判断出符合题意的选项。

8.

【答案】

A

【解析】答案:

A

根据题干中

from opposite the street

地点状语置于句首可知,此句需完全倒装,其结构为

"

地点状语(介词短语)

+

谓语动词(

be/stand/lie

等)

+

主语

"

.因此句的主语是

two kids,

所以谓语动词

come

应为复数形式.故选

A

快看!街的对面跑来俩小孩,惊恐地尖叫着.

完全倒装的结构有:①地点状语(介词短语)

+

谓语动词(

be/stand/lie

等)

+

主语;②表

+

谓语动词

+

主语;

now/then

)语(

doing/done/adj.

等)(

be

)③副词(

out/in/off/away/up/down

+

谓语部分(不及物动词等)

+

主语;④

there/here

句型.完全倒装还需注意两点:①主

谓一致问题(主语在后面)②主语是代词时,句子不倒装.如:

Here you are.

9.

【答案】

B

【解析】答案:

B

.考查现在分词.分析句子可知两个分句之间都没有连词,所以第一

个分句只能是非谓语形式,且逻辑主语

he

base on

之间是主动关系,所以要用现在分

词.

故选:

B

根据他在现场收集的证据得出的结论,他证明凶手有罪.

非谓语动词作状语.它的逻辑主语就是句子的主语.因此关键看它和句子主语之间的关

系.如果是和句子主语之间构成主动关系,使用现在分词,若构成被动关系,使用过去

分词.若表目的,使用不定式.

10.

【答案】

C

【解析】考查动词辨析。句意:尽管许多中国人已在国外居住了多年,但仍奉行传统的

习俗。

m

执行

,

履行,表演;

s

拥有;

e

遵守,奉行(法律、习

俗等);

t

支持。根据句意,故选

C

第13页,共27页

11.

【答案】

D

【解析】答案是

D

.本题考查状语从句的省略句和替代.

if never

通常不单独使用;如

any

果状语从句中含有

it/there be

时,常常同时把

it/there be

省略;所以

B

if

there is

如果存在;

if not

如果不是,

not

代替上文相反的情况;

if ever

如果曾经发生过,属于为

了避免重复的省略;

if ever=if she has ever eaten out

;故答案选择

D

玛丽喜欢家里的食物,如果曾经出去吃过,也是很少的.

本题考查省略,省略常常是为了避免重复的省略,所以要在补全被省略的部分的情况下

整体理解语境,再做判断.

12.

【答案】

B

【解析】考查动词短语的辨析.

point to

指向;

turn to

求助于;(使)转向;

attend to

照料;处理;

belong to

属于;是(某团体、国家等)的成员.句意:当人们想要扩展他

们的知识时,他们通常求助于提供有用信息的书籍.

故选:

B

当人们想要扩展他们的知识时,他们通常求助于提供有用信息的书籍.

本题考查动词短语的辨析.在高中的学习中平时要多积累动词及动词固定搭配的用法,

考试时只能凭借记忆力来答题,尤其是单项选择很难推出某个搭配的意思,所以平时的

积累记忆是尤其重要的.

13.

【答案】

D

【解析】答案:

ately

立即,立刻;直接地;

ally

最初,起初;本来;

lly

逐步地;渐渐地;

rly

定期地;有规律地;整齐地;匀称地,根据意

D

正确,

故选:

D

约翰属于那个俱乐部,俱乐部的成员定期聚会讨论社会问题,交流看法和思想。

此题考查副词词义辨析,在本类型题的解题过程中需要明确句子的大概意思,明确辨析

出各个副词的含义。

第14页,共27页

2024年3月27日发(作者:鄂茜)

2020-2021

学年天津市杨村一中等七校联考高一(上)

期中英语试卷

一、单选题(本大题共

15

小题,共

15.0

分)

1.

--Are you going to take part in the speech contest

---_____________It's too good an opportunity to miss.

( )

A.

No problem!

C.

Why me

B.

That's for sure.

D.

Why bother

2.

Your _________ as a student will be excellent if you develop a habit of reflecting on how

you learn.

A.

opinion

B.

growth

C.

performance

D.

character

3.

When you visit Beijing,you can go to theaters and teahouses _______ you can experience

a truly Chinese way of life.

( )

A.

that

B.

which

C.

where

D.

when

4.

---How do you come to school,Jimmy

---_____.Usually by bike,but I take a bus in bad weather.

( )

A.

Don't mention it

C.

Forget it

B.

It doesn't matter

D.

It depends

5.

According to Professor Johnson,we don't have to read the book if we don't want to,as it is

______

.( )

A.

worthwhile

B.

necessary

C.

optional

D.

serious

6.

So far a large number of houses________for those who lost their homes in the powerful

earthquake

.( )

A.

have been built

C.

being built

B.

to be built

D.

had been built

7.

This new model iPad has a 10-hour battery life,the same as the earlier model,_______ its

increased screen size.

( )

A.

despite

B.

beyond

C.

throughout

D.

besides

8.

Look!From opposite the street _________

screaming in panic.

( )

第1页,共27页

A.

come two kids

C.

comes two kids

B.

coming two kids

D.

two kids are coming

9.

_________ his conclusion on the evidence he collected on the scene

he proved that the

murderer was guilty

.( )

A.

Based

B.

Basing

C.

To base

D.

Being based

10.

Though having lived abroad for years, many Chinese still _______ the traditional

customs.

A.

perform

B.

possess

C.

observe

D.

support

11.

Mary enjoys home-made food,so she seldom ______

eats out.

( )

A.

if never

B.

if any

C.

if not

D.

if ever

12.

When people want to expand their knowledge, they usually books that offer useful

information.

( )

A.

point to

B.

turn to

C.

attend to

D.

belong to

13.

John belongs to that club,whose members meet ________ to discuss social issues and

share ideas and thoughts.

( )

A.

immediately

B.

originally

C.

gradually

D.

regularly

14.

My mother was cooking breakfast in the kitchen _____ she heard a loud knock at the door.

( )

A.

when

B.

since

C.

while

D.

before

15.

I still have a few sweet memories of my childhood

_____

I remember times when I

explored caves in the mountains with my friends.

( )

A.

in advance

B.

by chance

C.

in particular

D.

in addition

二、选词填空

-

句子(本大题共

10

小题,共

10.0

分)

16.

Students can ______

(获得)

knowledge from teachers and books.

17.

It was a fantastic ______

(机会)

for new students to get to know the school and the other

students.

18.

The movie ______

(提醒)

me of the happy days when I lived with my grandmother in

the village.

19.

We should never make rude ______

(评论)

on people's physical appearances.

20.

______

(走近)

the table,he asked his father whether they could have a chat.

21.

When he a______ to his mother for being late

she forgave him immediately

第2页,共27页

22.

His legs were shaking when he stood in front of so many people

O______

he was

too nervous about his speech

23.

They set out to d ______ food to a distant village.

24.

My first i______ of him was that he was a kind and thoughtful young man.

25.

The digital age e ______ us to find people who share our interests.

三、阅读理解(本大题共

15

小题,共

30.0

分)

A

You can choose happiness regardless of your can choose to be happy

no matter what challenges life brings the following simple strategies guide you

back to your natural happy state.

Make lemonade when life gives you lemons.

Besides happiness,trouble will also be part of 's how you choose to react to your

situations that make the you look at something hard enough,you'll see the

positive side of it.

Do what you love doing.

Do you have a lifelong dream or desire

If so,start working towards baby steps

towards a goal will help you feel like you're accomplishing 'll find drive

and determination to reach that goal when it's something you love doing.

Use one of your talents.

One reason why so many people are unhappy is that they're not doing what they're called

to do with their God-given of us has a purpose in have natural talents

to help you achieve your purpose,so use your talents effectively.

Call a friend who you know is positive and cheerful.

Talk about your feelings and listen to their y,people allow themselves to go

deeper and deeper into truth is that you don't have to be can

decide to be just have to make up your mind to do so.

Gratitude is the quickest cure for sadness.

When you focus on what's wrong with your life,you forget to look at what's right and

a step back and reflect on your you have children or family to be

thankful for

Yes,they may not be the person we'd like them to be,but imagine life

without ,be thankful that you have them in your life.

第3页,共27页

Let your feelings out on paper.

Often you'll find that just getting your feelings down on paper will allow you to work

through them,helping you feel better about yourself and your beautiful life!

26.

The first paragraph is used to ______ .

A.

expect readers to ignore themselves

B.

introduce the topic to readers

C.

start a discussion among readers

D.

carry out a challenge among readers

27.

It can be inferred from Paragraph 2 that ______ .

A.

trouble is part of life

B.

lemonade is very delicious

C.

lemons can only be used to make lemonade

D.

life is full of sweetness and bitterness

28.

The underlined word "God-given" in Paragraph 4 is closest in meaning to ______ .

A.

diverse

B.

excellent

C.

natural

D.

learned

29.

Which of the following strategies is NOT mentioned in this passage

______

A.

Be grateful.

C.

Call a cheerful friend.

B.

Do many activities.

D.

Use one of your talents.

30.

The author writes the passage for ______ people.

A.

excited

B.

kind-hearted

C.

bad-tempered

D.

depressed

B

Many years ago,my mother read from the book Blueberries for Sal by Robert McCloskey

to me.I remember as if it were yesterday,hearing her voice at my side on a cold wintry

mother's voice changed my world.

Long before I could read on my own,she shared with me the strength and beauty of

McCloskey's language

a story of a little girl and her mother out in nature,co-existing

with a mother bear and her own power of the story,of language and of my

mother all came it happened many times after that,over and read

aloud made me a reader.

Years later,I was reading aloud a picture book to a small child in a life,so

far,had not been childhood was troubled by poverty and that

moment,in the joy of the read aloud,he had an idea that started something big.

第4页,共27页

What he said was this

",let's make sure everyone knows how good this

's have a holiday for the read aloud." Therefore,my

organization,LitWorld,created a grassroots movement World Read Aloud Day in 2010 to

honor this young boy's wish for everyone to be able to have a read aloud every day.

Since the day he shared that good idea with us,World Read Aloud Day has become a

worldwide event reaching over one million people in more than 65 countries around the

year we are over 600 cities strong,a number that is growing every day.

Children who grow up as readers become engaged citizens of the global world,and every

child deserves the right to I say that reading aloud will change the world,I

know it sounds one of the many great things about giving kids access to the

power of stories and sharing them together is that it is is also cheap and easily

the impact is huge.

31.

How did the author's parent change her life

______

A.

By reading aloud to her.

B.

By listening to her reading.

C.

By buying many books for her.

D.

By encouraging her to read aloud.

32.

According to Paragraph 3

the author was probably the little boy's ______ .

A.

mother

C.

teacher

B.

best friend

D.

favorite writer

33.

What does the small child's idea in Paragraph 3 refer to

______

A.

To start a holiday.

C.

To found Lit World.

B.

To reduce poverty.

D.

To overcome loneliness.

34.

What can we know about World Read Aloud Day from Paragraph 5

______

A.

Its origin.

C.

Its purpose.

B.

Its development.

D.

Its future.

35.

What can we infer from the last paragraph

______

A.

Sticking to reading isn't easy.

B.

Kids should try to change the world.

C.

Reading aloud isn't actually simple.

D.

Reading gives a high rate of return.

C

第5页,共27页

The meaning of the word "volunteer" may be a little different in different countries,but it

usually means "one who offers his or her services." There are many different ways in

which people can volunteer,such as taking care of sick people,working in homes for

homeless children,and picking up garbage from beaches and eers may work

within their own countries or in other are often people with a strong wish

to help those who are less fortunate than eers don't expect any kind of

pay.

At the root of volunteering is the idea that one person may have the ability to offer services

that can help other ,a good friend of mine,however,recently came back from

India with a new idea of what being a volunteer worked for two and a half

weeks in one of Mother Teresa's homes in following is her story.

"I first heard about Mother Teresa in my high watched a video about her work

in India and all over the world.I was so moved by her spirit to help others and her endless

love for every human being that after I graduated from high school,I also wanted to try her

kind of with two friends I flew to Calcutta for a few weeks."

"I was asked to work in a home for sick people.I helped wash clothes and sheets,and pass

out lunch.I also fed the people who were too weak to feed themselves and tried to cheer

them up.I felt it was better to share with them than to think that I have helped be

honest,I don't think I was helping very was then that I realized that I had not really

come to help,but to learn about and experience another culture that helped improve my

own understanding of life and the world."

36.

According to the text,a volunteer refers to a person who ______ .

A.

is willing to help those in need without pay

B.

can afford to travel to different places

C.

has a strong wish to be successful

D.

has made a big fortune in life

37.

Tracy started her work as a volunteer ______ .

A.

after she met Mother Teresa

B.

after she finished high school

C.

when she was touring Calcutta

D.

when she was working in a hospital

38.

Why did Tracy choose to be a volunteer

______

第6页,共27页

A.

She liked to work with Mother Teresa.

B.

She had already had some experience.

C.

She was asked by Mother Teresa's example.

D.

She wanted to follow Mother Teresa's example.

39.

What is Tracy's "new idea"

Paragraph 2

of being a volunteer

______

A.

Going abroad to help the sick.

B.

Working in Mother Teresa's home.

C.

Doing simple things to help the poor.

D.

Improving oneself through helping others.

40.

What is the best title for the passage

______

A.

How To Be A Volunteer.

B.

Voluntary Life In India.

C.

A Different Meaning Of Volunteer.

D.

Inspiration From Mother Teresa.

四、完形填空(本大题共

20

小题,共

20.0

分)

For the longest time,I had always wanted a cat.(41)

my parents did not share the

same(42).Every year,I would ask for a cat,but I always got the same answer "No".

So I(43) year after year,hoping they would(44) when I was about to give

up,my seventeenth birthday rolled parents were(45)against the cat,but my

friends were a different my birthday,they(46)with a wide-eyed,(47)cat named

that moment,I was(48)with lifelong wish had finally come true!I knew

my life was about to(49).

To my surprise,Bandit is the most timid

(胆小的)

cat I've ever met.I didn't know how to

deal with his and angry,I(50)him that didn't(51).So then I tried,I

regret to say this,forceful(52).Carrying him to the outside world as he meowed

(喵喵叫)

(53) didn't work, all of this,he was closer to my mom.I felt could

the one thing I loved most love my mom more

I thought over many(54)including

maybe she would speak the language of cats,or she was luring

(引诱)

him with a

secret(55).I went to talk with her about it,excited and(56).

"I didn't have a secret treat, I do have is(57)

" my mom since

then,Bandit has been(58) me to be more and more patient.

第7页,共27页

He has taught me to grow has also brought my family(59)by leading me to talk with

my eat dinner together at the table more often now,usually with a Bandit as

the(60).

41.

A.

Usually

42.

A.

value

43.

A.

waited

44.

A.

carefully

45.

A.

yet

46.

A.

showed up

47.

A.

running

48.

A.

upset

49.

A.

start

50.

A.

shouted at

51.

A.

matter

52.

A.

manners

53.

A.

shyly

54.

A.

reasons

55.

A.

gift

56.

A.

active

57.

A.

energy

58.

A.

impressing

59.

A.

closer

60.

A.

opportunity

五、阅读表达(本大题共

1

小题,共

10.0

分)

61.

阅读下面短文,按照要求完成阅读任务。

In 1952

my daddy traveled with the Corps of worked on a very

large dredge vesseland he went where it meant he spent a lot of time

(挖泥船),

away from our North Carolina home.

As Christmas approached,he called from Galveston, explained to my mother

why he would not be celebrating the holiday with was tight and he didn't have a

way to get back to his ointed as she was,Mother knew he was also

第8页,共27页

B.

Unluckily

B.

love

B.

returned

B.

particularly

B.

still

B.

settled down

B.

surprising

B.

filled

B.

happen

B.

stared at

B.

appear

B.

methods

B.

gently

B.

excuses

B.

fruit

B.

tired

B.

patience

B.

hoping

B.

stronger

B.

chance

C.

Specifically

C.

tradition

C.

prepared

C.

finally

C.

ever

C.

pulled up

C.

shaking

C.

embarrassed

C.

succeed

C.

aimed at

C.

begin

C.

terms

C.

happily

C.

ideas

C.

treat

C.

puzzled

C.

magic

C.

encouraging

C.

richer

C.

reply

D.

Neatly

D.

hobby

D.

watched

D.

seriously

D.

even

D.

took off

D.

challenging

D.

patient

D.

change

D.

glared at

D.

work

D.

styles

D.

crazily

D.

errors

D.

nut

D.

brave

D.

love

D.

allowing

D.

cleaner

D.

topic

knew we would be upset,so she told my two sisters,brother and me right news

hit me very mas just wouldn't be the same without Daddy.I knew he had tried

his ,I went to bed on Christmas Eve with a heavy heart.

When we woke up on Christmas morning,Santa had come.I don't remember what gift my

brother received that year,but my sisters and I found new Dy-Dee were all happy

with our gifts,so we went outside to to show Daddy what Santa had brought

me, I just felt so we were playing,I looked up and thought I saw my Daddy in the

distance.I ran inside to tell did not believe me and told me not to make up

just repeated he would have been there if he could,but it just wasn't

I was sure it was Daddy!I turned to go back outside when I heard familiar

footsteps.I ran down the was home!

As I rushed into his outstretched arms,Daddy explained that he had tried everything to get

home for Christmas,but without the last minute,a group of the workers decided

to the nearest guy lived miles Daddy started walking on Christmas Eve

until he arrived had walked all night to get home to his family.

Though the presents that year were wonderful,the best gift was not found under the tree.

(1) Why couldn't Daddy celebrate Christmas with his family at first

?(

no more than 10

words

______

(2) Why did the writer go to bed on Christmas Eve with a heavy heart

?(

no more than 15

words

______

(3) What does the underlined part in Paragraph 3 mean

______

no more than 8 words

(4) How did Daddy manage to get home at last on Christmas Eve

?(

no more than 5

words

______

(5) Why did the author say "the best gift was not found under the tree"

Please explain.

no more than 20 words

______

六、书面表达(本大题共

1

小题,共

20.0

分)

62.

假设你是李津,你的朋友

Chris

刚升入高一年级,因为刚到一个新学校,遇到了一

些学业和交友等方面的烦恼,给你写邮件询问如何尽快适应高中生活和尽快融入新

环境,请你给

Chris

回一封电子邮件,内容包括:

1

)多跟同学交流沟通;

2

)积极参加学校活动;

第9页,共27页

3

)向老师寻求帮助。

注意:(

1

)词数不少于

100

2

)可适当加入细节,使内容充实、行方连贯;

3

)开头已给出,不计入总词数。

Dear Chris,

I am sorry to hear that you are having trouble fitting in at your new school.___________.

Yours,

Li Jin

第10页,共27页

答案和解析

1.

【答案】

B

【解析】答案

B

.选项

A No problem!

的意思是没问题;选项

B That's for sure.

的意思是

肯定的;选项

C Why me

?的意思是为什么是我;选项

D Why bother

?的意思是何必呢?

根据语境及句意,应该选择

B

故选:

B

-

你要去参加演讲比赛吗?

-

肯定的.那是一个不能错过的好机会.

做这类题目,要根据选项的意义、用法及句意来做出正确的选择和判断.

2.

【答案】

C

【解析】句意:如果你养成一种思考如何学习的习惯的话,你作为学生的表现将肯定很

优秀。

opinion

观点;

growth

增长;

performance

表现;

character

性格。结合句意,故选

C

3.

【答案】

C

【解析】空格后的句子作为定语修饰前面的名词即先行词

theaters and teahouses,

且从句

中主干完整,但缺少地点状语,故用关系副词

where

故选:

C

当你游览北京时,你可以去剧院、茶室,在那里你可以体验到真正的中国人的生活方式。

根据句子大意,分析句子结构,辨析选项词语用法,得出最佳答案。

4.

【答案】

D

【解析】答案

D

A

"

不用谢,没关系

"

B

"

没关系

"

C

"

算了吧

"

D

"

视情况

而定

"

;根据答句中的提示

"Usually by bike,but I take a bus in bad weather."

可知,我上学

会根据天气情况,如果天气好就骑车,天气不好的话就乘公共汽车.因此

D

项符合语境

.

故选:

D

句意:

--Jimmy,

你怎么来学校的?

第11页,共27页

--

那就看情况而定了,通常是骑车,但是天气不好的话就乘公共汽车.

本题考查情景交际.解答此类题目首先应该读懂句意,分析上下文语境和逻辑关系.其

次对每个选项中的交际用语的适用情况要掌握,根据语境锁定正确答案.关键平时学习

中要对交际用语多积累多总结反复记忆.

5.

【答案】

C

【解析】

A

worthwhile

值得的;

B

necessary

必要的;

C

optional

选修的;

D

serious

严肃的.根据句意和

we don't have toread the book if we don't want to

可知答案.

故选:

C

根据

Johnson

教授所说,如果我们不想读这本书可以不必读,因为这是选修的.

本题考查形容词辨析,考生在平时的学习中应注意积累相应的词汇和搭配,并牢记其意

思.在做题时,将词义和题干相结合,从语法、句子结构尤其是句意上去判断,句意通

顺,符合逻辑,即正确答案.

6.

【答案】

A

【解析】答案:

A

句中

build

houses

构成动宾关系,要用被动语态;

so far

到目前为止,表示已经完成的

动作,要用现在完成时态来表示.故选

A

到目前为止已经建造了大量的房子提供给在大地震中失去家园的那些人.

现在完成时表示过去发生的动作对现在造成的影响或结果或表示过去的动作或状态持

续到现在.用法有:过去发生的某一动作对现在造成的影响或结果或到现在为止已经发

生或完成的动作;表示过去发生的并且持续到现在的动作或状态.

7.

【答案】

A

【解析】此题考查连词的用法。

despite"

尽管

"

Beyond"

超过,超越

"

throughout"

贯穿,

遍及

"

besides"

除此之外,而且

"

,前后句是转折关系,故选:

A

这款新型的

IPad

有着

10

个小时的电池寿命,和前一款一样,尽管它增加了屏幕尺寸。

此题考查连词的用法。分析句子结构以及前后句的逻辑结构,了解各个连词的意思,可

第12页,共27页

以判断出符合题意的选项。

8.

【答案】

A

【解析】答案:

A

根据题干中

from opposite the street

地点状语置于句首可知,此句需完全倒装,其结构为

"

地点状语(介词短语)

+

谓语动词(

be/stand/lie

等)

+

主语

"

.因此句的主语是

two kids,

所以谓语动词

come

应为复数形式.故选

A

快看!街的对面跑来俩小孩,惊恐地尖叫着.

完全倒装的结构有:①地点状语(介词短语)

+

谓语动词(

be/stand/lie

等)

+

主语;②表

+

谓语动词

+

主语;

now/then

)语(

doing/done/adj.

等)(

be

)③副词(

out/in/off/away/up/down

+

谓语部分(不及物动词等)

+

主语;④

there/here

句型.完全倒装还需注意两点:①主

谓一致问题(主语在后面)②主语是代词时,句子不倒装.如:

Here you are.

9.

【答案】

B

【解析】答案:

B

.考查现在分词.分析句子可知两个分句之间都没有连词,所以第一

个分句只能是非谓语形式,且逻辑主语

he

base on

之间是主动关系,所以要用现在分

词.

故选:

B

根据他在现场收集的证据得出的结论,他证明凶手有罪.

非谓语动词作状语.它的逻辑主语就是句子的主语.因此关键看它和句子主语之间的关

系.如果是和句子主语之间构成主动关系,使用现在分词,若构成被动关系,使用过去

分词.若表目的,使用不定式.

10.

【答案】

C

【解析】考查动词辨析。句意:尽管许多中国人已在国外居住了多年,但仍奉行传统的

习俗。

m

执行

,

履行,表演;

s

拥有;

e

遵守,奉行(法律、习

俗等);

t

支持。根据句意,故选

C

第13页,共27页

11.

【答案】

D

【解析】答案是

D

.本题考查状语从句的省略句和替代.

if never

通常不单独使用;如

any

果状语从句中含有

it/there be

时,常常同时把

it/there be

省略;所以

B

if

there is

如果存在;

if not

如果不是,

not

代替上文相反的情况;

if ever

如果曾经发生过,属于为

了避免重复的省略;

if ever=if she has ever eaten out

;故答案选择

D

玛丽喜欢家里的食物,如果曾经出去吃过,也是很少的.

本题考查省略,省略常常是为了避免重复的省略,所以要在补全被省略的部分的情况下

整体理解语境,再做判断.

12.

【答案】

B

【解析】考查动词短语的辨析.

point to

指向;

turn to

求助于;(使)转向;

attend to

照料;处理;

belong to

属于;是(某团体、国家等)的成员.句意:当人们想要扩展他

们的知识时,他们通常求助于提供有用信息的书籍.

故选:

B

当人们想要扩展他们的知识时,他们通常求助于提供有用信息的书籍.

本题考查动词短语的辨析.在高中的学习中平时要多积累动词及动词固定搭配的用法,

考试时只能凭借记忆力来答题,尤其是单项选择很难推出某个搭配的意思,所以平时的

积累记忆是尤其重要的.

13.

【答案】

D

【解析】答案:

ately

立即,立刻;直接地;

ally

最初,起初;本来;

lly

逐步地;渐渐地;

rly

定期地;有规律地;整齐地;匀称地,根据意

D

正确,

故选:

D

约翰属于那个俱乐部,俱乐部的成员定期聚会讨论社会问题,交流看法和思想。

此题考查副词词义辨析,在本类型题的解题过程中需要明确句子的大概意思,明确辨析

出各个副词的含义。

第14页,共27页

发布评论

评论列表 (0)

  1. 暂无评论